Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Ζυμάρι με νισεστέ/κόρν φλάουερ







Θα χρειαστείτε:
  • μια κούπα άμυλο αραβοσίτου (κόρν φλάουερ/νισεστέ)
  • δυο κούπες σόδα μαγειρικής
  • μιάμιση κούπα νερό

Σε μια κατσαρόλα, ανακατέψτε καλά το κόρν φλάουερ με την σόδα μαγειρικής. Προσθέστε το νερό και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Βάλτε την κατσαρόλα στην εστία, σε μέτρια θερμοκρασία, και ψήστε το μείγμα μέχρι να αποκτήσει την υφή στεγνού πουρέ.

Απομακρύνετε την κατσαρόλα απο την εστία και καλύψτε την με μια νωπή πετσέτα. Μόλις κρυώσει λίγο και δεν καίει, καλύψτε τα χέρια σας και την επιφάνεια εργασίας με λίγο κόρν φλάουερ και πλάστε το ζυμάρι μέχρι να γίνει μαλακό και εύπλαστο.
Ανοίξτε το ζυμάρι με έναν πλάστη, στο επιθυμητό πάχος και χρησιμοποιώντας κούπ πατ, φτιάξτε τα σχήματα που επιθυμείτε.

Αυτό το ζυμάρι είναι κάτασπρο, με διαφορετική υφή και πιο μαλακό ζυμάρι απο τις υπόλοιπες παραλλαγές που υπάρχουν δίνοντας επιπλέον δυνατότητες στην επεξεργασία.
Πριν το πλάσιμο σε μικρότερα κομμάτια, δοκιμάσαμε να πλάσουμε όλο το ζυμάρι (3 φορές τα υλικά που αναγράφονται πιο πάνω):

Δώστε χρόνο στα παιδιά να παίξουν με αυτό και να το επεξεργαστούν με πολλούς τρόπους, και αν είναι άνω των 4 ετών ενθαρρύνετέ τα να τοποθετήσουν λεπτομέρειες (μπαλάκια, ή λουρίδες που να σχηματίζουν γράμματα).
Μην ξεχάσετε να τρυπήσετε με ένα καλαμάκι τα σχήματα έτσι ώστε όταν σκληρύνουν να μπορέσετε να περάσετε μια κορδέλα.
Για να στεγνώσουν, τοποθετήστε τα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος στον φούρνο σε θερμοκρασία 100 βαθμών για δύο ώρες.
Μόλις κρυώσουν μπορείτε να τα ζωγραφίσετε, είτε με μαρκαδόρους (θα μείνουν όσο λεία ήταν όταν τα πλάσατε!) είτε με νερομπογιές ή τέμπερες, ή ακόμα και κηρομπογιές. Κάντε ακόμα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα περνώντας τα με ένα σπρέι glitter (θα το βρείτε στα χρωματοπωλεία) ή κολλώντας με άσπρη κόλλα, χρυσόσκονη.



http://www.parents.gr/events/a299

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...