Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Συνταγή κουραμπιέδων

Υλικά


1/2 κιλό βούτυρο φρέσκο
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1/2 ποτήρι ζάχαρη άχνη
2 κρόκους
3 κουταλιές κονιάκ ή ρακί
1 κουταλάκι σόδα
1/2 κιλό αμύγδαλα με το φλούδι καβουρντισμένα και χοντροκομμένα
περίπου ένα  1 κιλό αλεύρι


Εκτέλεση:


Χτυπάμε το βούτυρο με το λάδι και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτουμε τους κρόκους, τη σόδα διαλυμμένη στο κονιάκ, το αλεύρι και τα αμύγδαλα και ζυμώνουμε. Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί λίγο και πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε διάφορα σχήματα. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 20' και πριν κρυώσουν τελείως πασπαλίζουμε με την άχνη



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...