Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Γυρίστε στο χωριό (σας)!


Τί δουλειά έχει ένα ελεύθερο πουλί σε κλουβί; Βρίσκει βέβαια την τροφή του έτοιμη και το νερό του είναι πάντα εκεί στο δοχείο καθαρό.. Όμως και τί δε θα δινε να μπορεί να βγαίνει στο ηλιόλουστο μπαλκόνι του σπιτιού του κυρίου του όποτε θέλει και όχι όποτε το θυμάται αυτός..

 
Ωραία είναι στην πόλη ε; 
Πας στη δουλειά (αν είσαι τυχερός) γυρνάς το μεσημέρι στο κλουβάκι σου, δεν βγαίνεις και πολύ γιατί υπάρχουν και αδέσποτες γάτες που θέλουν να σε κατασπαράξουν και λές... καλά είμαι κι εδώ.. πού να τρέχω τώρα.. Άσε που δεν ξέρεις πώς να βρείς αλλού το καναβούρι σου γιατί έχεις ξεχάσει και πώς μυρίζει το φρεσκοσκαμμένο χώμα...
Δεν είναι αυτά για μένα... σκέφτονται τα πουλιά στην πόλη.. 

Καιρός να δυσκολευτούμε και λίγο γιατί ο "κύριός" του σπιτιού δεν μας έχει πει ακόμα ότι το καναβούρι άρχισε να τελειώνει εδώ και καιρό και ο ήλιος στο μπαλκόνι δεν πολυβγαίνει τελευταία..

Καιρός να σπάσουμε την κλειδονιά και να βγούμε έξω από το κλουβί.. Να πάμε παραπέρα ΤΩΡΑ, πριν σε λίγο να είναι αργά...

Γυρίστε προς τα πίσω..με την καλή έννοια!
Καιρός να μυρίσουμε ξανά το φρεσκοσκαμμένο χώμα που θα ναι και από τα χεράκια μας δουλεμένο!
Να ακούσουμε το βέλασμα της κατσίκας και να γευτούμε το φρέσκο της γάλα! Κι ας γυρνάμε κατάκοποι στο φτωχικό μας, κι ας κάνουμε και λάθη, κι ας ξανακάνουμε από την αρχή τον αγώνα μας..

ΞΥΠΝΗΣΤΕ όσο είναι νωρίς..
..........................γιατί προφανώς έρχονται τα δύσκολα (αν δε σε έχουν ήδη βρει)... 

Καλό δρόμο προς την επαρχία! Μη ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας και μια εικονίτσα της Παναγίας γιατί Αυτή είναι η Υπέρμαχος Στρατηγός και θα μας καθοδηγήσει στα δύσκολα σε σίγουρα μονονοπάτια για να νικήσουμε στη μάχη της ζωής!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...