Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2012

Μία κουκέτα γεμάτη εκπλήξειςΜε την πρώτη ματιά δύσκολα καταλαβαίνει κανείς ότι αυτό το ψηλό παιδικό κρεβάτι διαθέτει και ντουλάπι ρούχων και ραφιέρες παιχνιδιών και θέση φύλαξης στρώματος, ακόμα και μαυροπίνακα. Απίστευτο και όμως αληθινό!
Μία κουκέτα γεμάτη εκπλήξεις
Ο κάτοχος μιας τέτοιας θαυμάσιας κουκέτας ασφαλώς δεν χρειάζεται παρακάλια, για να πάει για ύπνο, γιατί το κρεβάτι αυτό ύψους 140 εκ. αποτελεί πραγματική πρόκληση. Φιλοξενεί στο εσωτερικό του ολόκληρους θησαυρούς παιχνιδιών και πλήρη γκαρνταρόμπα για τον πιτσιρίκο σας. Και για τους μεγάλους, αποτελεί πρακτική και μόνιμη αντιμετώπιση καθημερινών μπελάδων χωρίς χρονοτριβή όπως το συμμάζεμα και η φύλαξη ρούχων. Και φυσικά δεν ξεχνάμε τη μεγάλη διευκόλυνση στο συγύρισμα του κρεβατιού χω-ρίς σκύψιμο χάρη στο εξαιρετικά βολικό ύψος του. Ακόμα και το καθιερωμένο φιλί για καληνύχτα δίνεται πολύ άνετα σε τέτοιο ύψος.

Βασικό υλικό είναι το MDF σε τρία διαφορετικά πάχη, ανάλογα με την  καταπόνηση κάθε στοιχείου, όπως των 12 χλσ. για τις προσόψεις, των 16 χλσ. για τις πόρτες και τα τροχήλατα κουτιά των παιχνιδιών και των 19 χλσ. για τον «κορμό» του επίπλου.1. Στον πάτο και στο καπάκι του ντουλαπιού κολλάτε περιμετρικά λωρίδα MDF, πλάτους 5,5εκ.
2. Όταν η κόλλα στεγνώσει, βιδώστε τον πάτο και το καπάκι στο πίσω τοίχωμα.
3. Βιδώστε επίσης το πλαϊνό τοίχωμα του ντουλαπιού.
4. Με ένα πηχάκι σαν οδηγό βιδώστε τους μεντεσέδες στα θυρόφυλλα.
5. Ετοιμάστε στα πλαϊνά τοιχώματα τις υποδοχές για τους μεντεσέδες. Αφήστε για τα πορτάκια στο πάνω μέρος έναν αέρα 5 χλσ.
6. Κάνετε τις συνδέσεις του πίσω τοιχώματος για το στρώμα με το κεφαλάρι του με μικρές
μεταλλικές γωνίες.
7. Συνδέστε κατόπιν και την πίσω πλευρά του ντουλαπιού καθώς και την πλευρά προς τον τοίχο του δωματίου.
8. Βιδώστε σιδερογωνιές στο κεφαλάρι και στα πόδια του κρεβατιού.
9. Τοποθετείστε το κεφαλάρι και τα πόδια στις θέσεις τους, πάνω στα
πλαϊνά τοιχώματα.
10. Βιδώστε τα με τις δύο μακριές πλευρές, με τις σιδερογωνιές
που ήδη έχετε βάλει.

Σκάλα


Η σκάλα κατασκευάζεται από σανιδάκια σουηδικής ξυλείας πλάτους 12 και πάχους 2,2 εκ. Το πραγματικό της μήκος εί-ναι 134 εκ. και η κλίση της γύρω στις 75 μοίρες.
11. Έχει σημασία να βιδώσετε τα πηχάκια για τα σκαλοπάτια με βάση τη συγκεκριμένη γωνία.
12. Στερεώνετε μόνιμα τη σκάλα στο πλαϊνό της κουκέτας με τις ανάλογες μακριές βίδες. Προτρυπήστε, για να μη σκιστεί το ξύλο με τρυπάνι 2 χλσ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...