Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Ολική επαναφορά! - Φθινόπωρο

Άργησα πολύ... ίσως πάρα πολύ.. αλλά τα κατάφερα και γύρισα πίσω!
Ανασκουμπώθηκα, σήκωσα μανίκες και ξεκίνησα δουλειά!

Σεπτέμβρης δύσκολος μήνας! Προσαρμογή μικρών και μεγάλων σε νέα δεδομένα κτλ.. τα ξέρετε όλοι πάνω κάτω! 


Λοιπόν αφού πέρασε ο δύσκολος Σεπτέμβρης με τις κλασσικές κλεισμένες φωνές φτάσαμε στα μέσα του Οκτώβρη έχοντας ξεκινήσει ήδη την πρώτη μας οργανωμένη θεματική προσέγγιση "Το Φθινόπωρο (εποχές)".

Τον προηγούμενο καιρό ασχοληθήκαμε με τις γωνιές, με τα υλικά που θα χρησιμοποιούμε , με κανόνες, με γνωριμία μεταξύ μας κτλ.

Έτσι λοιπόν τώρα ξεκινήσαμε με πιο οργανωμένες δραστηριότητες κι ενα κλασσικό θέμα για την εποχή.



Μιλήσαμε για τις εποχές, τις διαφορές τους και επικεντρωθήκαμε στο φθινόπωρο. Κρατώντας μια μεγάλη τσάντα όπου είχα συγκεντρώσει υλικό εποπτικό, άρχιζα να βγάζω ένα ένα τα κρυμμένα της μυστικά! Ο ενθουσιασμός τους δεν περιγράφεται! Η φαντασία τους πετούσε! Βγήκαν λοιπόν τα φρούτα του φθινοπώρου, οι φωτογραφίες των εποχών, κάποιοι φθινοπωρινοί μας φίλοι, σαλιγκάρια και σκαντζοχοιράκια,
βγήκε ένα ωραίο τραγουδοποίημα από το παλιό ανθολόγιο της 1ης δημοτικού (ναι ναι των παιδικών μας χρόνων....αχχχ) και φυσικά βγήκε κι ένα γράμμα γραμμένο από την κυρία Φθινοπωρούλα.

Στο γράμμα της μας παρακαλούσε να της φτιάξουμε το φθινοπωρινό της φόρεμα γιατί της το χε πάρει ένας ξαφνικός δυνατός αέρας...

Έτσι τα παιδιά ξεχύθηκαν στην αυλή ψάχνοντας για φθινοπωρινά υλικά για να στολίσουμε το φουστανάκι της! Αφού κάναμε τα απαραίτητα μαθηματικά μας (ομαδοποίηση υλικών και ταξινόμηση κατά είδος) κολλήσαμε πάνω στα καφέ-πορτοκαλιά της ρούχα.


Κάθε μέρα της λέγαμε τα νέα μας, την καλημερίζαμε και συνεχίσαμε και τις επόμενες μέρες διάφορες εργασίες όπως να βάλουμε τη "βροχή" με το Ββ στο "λεξικό" μας.
Κάναμε αυτοσχεδιασμό σε ένα κείμενο από το "Παράθυρο" το οποίο ενώ το διάβαζα αυτά έκαναν ότι νόμιζαν για να δραματοποιήσουν την ιστορία.
Ζωγραφίσαμε τα καιρικά φαινόμενα του φθινοπώρου, ενώ κάναμε και την πρώτη μετεωρολογική μας παρατήρηση και την οποία έπρεπε να καταγράψουμε.

Η ανάρτηση θα εμπλουτιστεί τις επόμενες μέρες με φωτό και άλλες δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν.!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...