Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

10 παραμύθια με θέμα την Άνοιξη και το Πάσχα!

10 Πασχαλιάτικα παραμύθια!

 10 παραμύθια με θέμα την Άνοιξη και το Πάσχα!
augo-kotopoulo

Το αυγό που δεν ήθελε να γίνει κοτόπουλο

Συγγραφέας: Διάφοροι
Εκδόσεις: Λιβάνης
...γεννήθηκε γαλάζιο με ροζ βούλες, ένα αυγό αλλιώτικο από τα άλλα.
Έζησε μια μικρή περιπέτεια μέχρι να βρει το δικό του παράδεισο. Eίναι...
Tο αυγό που δεν ήθελε να γίνει κοτόπουλο
pasxalitsa

Η Πασχαλίτσα

Συγγραφέας: Γκόρντον Βολκ & Ντάντλεϋ Μόουζλεϊ
Εκδόσεις: Λιβάνης
Η Πασχαλίτσα σχεδιάζει να φύγει ταξίδι, μακριά από το σπίτι της, κάτι που δεν έχει κάνει ποτέ ξανά στη ζωή της.
Αλλά τι ωραία που θα ήταν να πάει διακοπές με κάποιον από τους φίλους της! Τότε όλα θα ήταν υπέροχα - ή μήπως όχι;
pasxalitsa-elefadas

Όταν η πασχαλίτσα συνάντησε ελέφαντα

Συγγραφέας: Μπουλώτης Χρήστος
Εκδόσεις: Λιβάνης
Η Πασχαλίτσα σχεδιάζει να φύγει ταξίδι, μακριά από το σπίτι της, κάτι που δεν έχει κάνει ποτέ ξανά στη ζωή της.
Αλλά τι ωραία που θα ήταν να πάει διακοπές με κάποιον από τους φίλους της! Τότε όλα θα ήταν υπέροχα - ή μήπως όχι;
251822

Ο Πρασινοπασχαλιάς

Συγγραφέας: Δημουλίδου Χρύσα
Εκδόσεις: Λιβάνης
Σ’ ένα μικρό πασχαλοχωριό ζει μια πράσινη πασχαλίτσα, ο Πρασινοπασχαλιάς, που κανείς δεν τον κάνει παρέα γιατί είναι διαφορετικός. Όταν όμως εμφανίζεται το μαύρο κοράκι που θέλει να φάει τις πασχαλίτσες, ο Πρασινοπασχαλιάς με το φίλο του το σαλιγκάρι, τον Σάλη, θα συνεργαστούν και θα διώξουν τον εχθρό. Ένα διδακτικό παραμύθι που μιλάει για τη διαφορετικότητα και την αξία της συνεργασίας και της φιλίας.
22614

Το κόκκινο αυγό της Γαβριέλας

Συγγραφέας: Γιώτα Φώτου
Εκδόσεις: Ψυχογιός
Η Γαβριέλα θέλει οπωσδήποτε ένα δυνατό κόκκινο αυγό για να σπάσει όλα τα άλλα καθώς θα τα τσουγκρίζει το Πάσχα. Η κόκκινη κοτούλα τής χρωστάει μια χάρη και, για να την ξεπληρώσει, της υπόσχεται ένα αυγό με γερό τσόφλι. Το κοριτσάκι αναλαμβάνει τη φροντίδα της κι έτσι μαθαίνει ένα σωρό ενδιαφέροντα πράγματα. Το αυγό όμως αργεί και η Γαβριέλα ανησυχεί!
Μια διασκεδαστική ιστορία για αυγά, κοτούλες και χαριτωμένα κοριτσάκια!
b140825

Πού πήγε το Πάσχα;

Συγγραφέας:Ηλιόπουλος Βαγγέλης Β.
Εκδόσεις: Πατάκη
Οι γονείς της Νιάνιας έχουν ειδοποιήσει όλους να μην πουν τη φράση "Έρχεται το Πάσχα", γιατί η Νιάνια μετά την αναζήτηση για το από πού έρχονται τα Χριστούγεννα, θα αρχίσει να ψάχνει και από πού έρχεται το Πάσχα! Είχαν ξεχάσει όμως να το πουν στον ορνιθοτρόφο, ο οποίος πήγε στο σπίτι τους για να δώσει τα αυγά και εκείνος της είπε ότι είναι για το Πάσχα που έρχεται! Η Νιάνια λοιπόν ξεκινά αμέσως μια περιπλάνηση για να ανακαλύψει από πού! Βρίσκεται σε πολυκαταστήματα με λαμπάδες, σε μαγαζιά με σούβλες, στο μαντρί με τα αρνιά και ψάχνει... Τελικά, ανακαλύπτει πως το Πάσχα δε βρίσκεται στα καταστήματα και στον υπερκαταναλωτισμό αλλά σε μια σπηλιά στο βουνό, απ' όπου βγαίνει το Άγιο Φως!
PERIPET_LAMBAD_EXTRA

Η περιπέτεια μιας λαμπάδας

Συγγραφέας:Πηνελόπη Μωραΐτου
Εκδόσεις: Ακρίτας
Ένα μικρό κεράκι είχε ένα ταπεινό όνειρο, να κάνει ένα μεγάλο ταξίδι. Ήθελε να βρεθεί στα Ιεροσόλυμα και να ανάψει στον τάφο του Χριστού,την νύκτα της Ανάστασης ...
lagos_m

Ο λαγός που μισούσε τα κόκκινα αυγά

Συγγραφέας:Χρυσάνθη Καραϊσκου
Εκδόσεις: Διάπλαση
Ένας λαγός συναντά τυχαία κάποιες κότες σε ένα κοτέτσι. Εκεί μαθαίνει με έκπληξη πως οι άνθρωποι κάθε Πάσχα βάφουν κόκκινα αυγά. Πώς είναι δυνατόν να έχουν οι άνθρωποι ένα τόσο ανόητο έθιμο; Γιατί δηλαδή έπρεπε να βάφουν και να τσουγκρίζουν αυγά και όχι λαγούς; Οι κότες είναι καλύτερες από τους λαγούς; αναρωτιέται συνέχεια.Έτσι καταστρώνει ένα σχέδιο: αν πετύχει, τα κόκκινα αυγά θα είναι πλέον παρελθόν για τους ανθρώπους. Λέτε να τα καταφέρει; Μετά την επιτυχία του βιβλίου Το αυγό που μισούσε το κόκκινο χρώμα η Χρυσάνθη Καραϊσκου και ο Νέστορας Ξουρής επιστρέφουν με μια ακόμη χιουμοριστική ιστορία που σίγουρα θα σας συναρπάσει!
lb9618422

Το Πάσχα της νόνας χελώνας

Συγγραφέας: Λότη Πέτροβιτς - Ανδρουτσοπούλου
Εκδόσεις: Πατάκη
Πάντα περήφανος ο κυρ Λαγός, όπως κι ο προ-προ-προ-παππούς του, εκείνος που την έπαθε στο τρέξιμο απ' τη χελώνα τα χρόνια τα παλιά, καυχιέται πως το Πάσχα θα τσουγκρίσει και θα σπάσει ολωνών τ' αυγά με τα δικά του. Η νόνα η Χελώνα όμως, με τα δέκα της εγγόνια, κάτι του σκαρώνει... Και όλα του δάσους τα πουλιά, τα έντομα και τα ζωάκια μαζεύονται να δουν το πάθημά του!
13807

Οι πιο ωραίες ιστορίες για το Πάσχα

Συγγραφέας:Βελετά - Βασιλειάδου, Μαρία Κάντζολα - Σαμπατάκου, Βεατρίκη Αθανασιάδης, Κυριάκος Χ. Γαβριηλίδου, Σοφία Ρώσση - Ζαΐρη, Ρένα Βασιλείου, Λέττα Χατζηνικολάου, Ντίνα Βαρελλά, Αγγελική Σίνου, Κίρα Συλλογικό έργο Σταθάτου, Φράνση
Εκδόσεις: Μίνωας
Αν ήταν χρώμα, θα ήταν κόκκινο. Αν ήταν εποχή, θα ήταν άνοιξη. Κι αν ήταν γιορτή, θα ήταν Πάσχα. Δέκα αγαπημένοι συγγραφείς γράφουν και δέκα αγαπημένοι εικονογράφοι ζωγραφίζουν σοκολατένιες λιχουδιές, μαγικές κοτούλες, κατακόκκινα αυγά. Κατσικάκια που κάνουν απεργία, λεπτεπίλεπτες παπαρούνες, ευωδιαστές πασχαλιές και πασχαλίτσες, ζουζουνάκια με κόκκινα πανωφόρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...