Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Τα Ζώα

Τις τελευταίες ημέρες ασχοληθήκαμε με τα ζώα! Αφού ψάξαμε για διάφορα ζώα στο ιντερνετ, σκεφτήκαμε να τα χωρίσουμε σε 3 ομάδες γιατι ήταν και πάρα πολλά! Τα χωρίσαμε σε ζώα του σταύλου, ζώα του δάσους και της ζούγκλας. Βρήκαμε στο youtube τα ανάλογα ξενόγλωσσα βίντεο και μάθαμε και σε ποιά μέρη κατοικούν, πού χτίζουν το σπίτι τους, τί μικρά κάνουν (αβγά ή μικρά) και αν και τί μας προσφέρουν! 

Παίξαμε παιχνίδι θεατρικό, Με μουσική χορευτική τα παιδιά παίζουν και χορεύουν και στο στοπ της μουσικής φωνάζω ένα ζώο κι αυτά το μιμούνται! 
Άλλο παιχνίδι που παίξαμε ήταν ο χωρισμός στις 3 κατηγορίες -ομάδες των ζώων όπου η κάθε ομάδα είχε ένα χρωματιστό στεφάνι για φωλιά. Υπήρχε κι ένα παιδί- λιοντάρι που κυνηγούσε τα παιδιά που δεν προλάβαιναν να μπούν στη σωστή φωλιά. Το παιχνίδι παιζόταν υπό τον ήχο μουσικής και στο στοπ το λιοντάρι έβγαινε για κυνήγι! Στο τέλος το λιοντάρι όποιο παιδί έπιανε το έκανε κι αυτό λιοντάρι και κυνηγούσαν μαζί! Έτσι στο τέλος τα λιοντάρια ήταν πιο πολλά από τα ζώα και παίξαμε στο καπάκι το τελευταίο παιχνίδι.

Ένα παιχνίδι του μυαλού! Χωρίστηκαν σε 2 μεγάλες ομάδες! Λιοντάρια και ελέφαντες. Στο άκουσμα της λέξης "τρία" έπρεπε όλοι να καθήσουν κάτω. Όμως τους μπέρδευα με λέξεις που άρχιζαν με "τρ" και κάποια κάθονταν χωρίς να πρέπει. Π.χ...
" ένα - δύο -τρία" (εδώ κάθονται....)
"ένα -δύο- τρίκαλα" (πρέπει να στέκονται)
"ένα δύο τριανταφυλλο" ...κτλ.

Κάναμε και κάποια φύλλα εργασίας που θα σας παρουσιάσω παρακάτω!


Άλλο παιχνίδι!
Πάλι χωρισμένοι σε τρεις ομάδες (σταύλου- δάσους- ζούγκλας) μοιράζω οργανάκια τα ίδια για την κάθε ομάδα! Οι πρώτοι είχαν μαράκες, οι άλλοι ντέφια και οι τρίτοι κλακέτες! Έλεγα ένα ζώο και η ομάδα στην οποία ανήκε αυτό έπρεπε να παίξει τα οργανάκια της. Αργότερα λέγοντας αινιγματικώς στοιχεία κάποιου ζώου μάντευαν ποιό ζώο περιέγραφα και ξαναχτυπούσε η ομάδα όπου ανήκε το ζώο.


Είχα κι άλλες δραστηριότητες να κάνω τις οποίες όμως και θα αναρτήσω μελλοντικά... αλλά με πρόλαβαν κάποιες θετικές εξελίξεις στο σχολείο!


Ήρθαν 2 καινούριες αναπληρώτριες πολύ καλές κοπέλες κι έτσι φέτος το ολοήμερο ξεκινά! έστω και καθυστερημενα! 


Κυρία Φαίη και κυρία Φωτεινή καλωσήρθατε!!!!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...